Elindult a Gyermekgyógyászati Központ!

Elindult a Gyermekgyógyászati Központ!

Utolsó módosítás:2023.02.15 18:56

Gyermekgyógyászatról mindent egy helyen – ezzel köszönti a honlapra látogatókat a 2023. februárjában megnyitott Gyermekgyógyászati Központ, ahol több szakterület orvosai várják a kis betegeket és szüleiket, komplex szolgáltatást nyújtva a kivizsgálástól a diagnózisig.

A legfontosabb a bizalom

A fogantatástól kezdődően vigyázunk gyermekünk egészségére, megszületése után pedig aggódva figyeljük a fejlődését. Számtalan kérdés vetődhet fel bennünk ebben az időszakban a csecsemőgondozással, táplálással, súlygyarapodással, védőoltásokkal kapcsolatban. A későbbi években például a gyakori óvodai légúti betegségek megelőzése és kezelése vagy kamaszkorban a hízás és fogyás, a mutálás kapcsán is adódhatnak olyan helyzetek, amikor szakértő segítségre van szükségünk.

A Gyermekgyógyászati Központ szakembereihez általános gyermekgyógyászati kérdésekkel is fordulhat. Bízhat benne, hogy nálunk nyugodt körülmények és elegendő idő áll rendelkezésre a kérdések megbeszéléséhez. Ha pedig további vizsgálatra van szükség, akkor a kezelőorvosa a megfelelő szakemberhez fogja irányítani.

Csapatmunka a gyerekek egészségéért

Gyermekorvosi vizsgálat a Gyermekgyógyászati Központban.A Gyermekgyógyászati Központban a gyermekek egészsége áll a fókuszban, magasan képzett szakorvosaink ezért team munkában segítik a gyerekek gyógyulását. A pácienseink körében előforduló gyakoribb eseteken keresztül bemutatjuk, hogyan valósul ez meg a gyakorlatban.

  • A gyermekkori ekcémának szerteágazó kiváltó okai lehetnek. Visszatérő ekcémás panaszok esetén ezért a bőrgyógyász javasolhatja a gasztroenterológiai kivizsgálást, a táplálékallergia kizárására.
  • A gyermeknél jelentkező elhúzódó köhögés hátterében fül-orr-gégészeti, allergológiai vagy tüdőgyógyászati ok is állhat. Ilyen esetben tehát gyakran komplex kivizsgálás indokolt.
  • A gyermekortopédiai szűrővizsgálatokhoz az ortopéd orvos mellett az ultrahangos vizsgálat elvégzésére is van lehetőség.
  • Kisgyermekkorban ételallergia esetén, nagyobbaknál akár a kamaszkori súlyváltozások vagy inzulinrezisztencia esetében a szakorvosi kivizsgálást követően dietetikus segíti a hosszú távon is tartható, kiegyensúlyozott, gyerekekre szabott étrend összeállítását.
  • A szükséges laborvizsgálatokhoz a vérvételt gyermekekre specializált asszisztenseink végzik, a lehető legkíméletesebb módon.

Biztos pont a gyógyításban

A Gyermekgyógyászati Központ csecsemőkortól kezdve, kisiskolás koron át, egészen 18 éves korig biztosítja gyermeke teljeskörű ellátását, Budapesten három helyszínen. Legyen szó akár akut vagy krónikus tünetek kivizsgálásáról és kezeléséről, egészségvédelemről, tanácsadásról vagy szűrővizsgálatokról, számíthat ránk! Bármilyen probléma vagy kérdés esetén központunk társszakmáinak szakorvosai is bevonhatók gyermeke kivizsgálásába és kezelésébe. Komplex ellátást nyújtunk gyermeke számára, felgyorsítva ezzel a kivizsgálás idejét.

Szeretettel várjuk gyógyulásra váró Gyermekeket és Szüleiket!